guru

Team >> Guru Manja

Guru ManjaEen verschil maken en helpen de samenleving te verbeteren is altijd mijn drijfveer geweest. Ongetwijfeld is dat ingegeven doordat ik ben geboren en opgegroeid in India waar welvaart niet vanzelfsprekend is. Ik zag dat mensen honger lijden terwijl er een overvloed aan graan in slecht gemanagede overheidspakhuizen aan het rotten was. Als 15-jarige wilde ik daar iets aan doen dus stelde ik mij de ambitie om ooit de prijs van het brood wereldwijd te halveren.

Ik ben opgeleid als elektrotechnisch ingenieur. Toen ik ging werken koos ik bewust voor consulting. Het oplossen van strategische en complexe problemen vind ik uitdagend werk. Je kunt grote impact maken met de oplossingen die je bedenkt en je hebt de ruimte om daarin zelf nieuwe dingen te ontwikkelen. Mijn internationale consultancy loopbaan heeft mij uiteindelijk in Nederland gebracht.

Toen ik in 2006 voor de keuze stond mijn carrière bij een internationaal adviesbureau richting het partnerschap te ontwikkelen realiseerde ik mij dat ik verder verwijderd zou komen te staan van de ‘werkvloer’ en de inhoud. Ik heb voor het samen oprichten van CEAN gekozen omdat ik hier een directer verschil, in een maatschappelijk relevant gebied, kan maken. Ik ben een ‘old school’ consultant en geloof  dat je een expert moet zijn over de materie en de systemen van een organisatie door en door moet kennen wil je tot een oplossing komen die nog niemand heeft bedacht. Ik vind het prachtig mijn ervaring en kennis door te geven aan ons eigen team.

De zorg verbeteren is mijn doel. Het moet en kan anders. Ik maak me druk over dat de discussies over betaalbaarheid van de zorg steeds meer gaan over welke zorg wel en welke zorg niet op termijn te verzekeren is, terwijl de verspilling van geld in de zorg een dagelijkse feit is. Je kunt het geld maar een keer uitgeven: als je zeer consequent het waarom, het waarvoor en de toegevoegde waarde bij de besteding daarvan beantwoordt, kom je tot totaal andere keuzes en betere oplossingen voor de issues ten aanzien van kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg. Met CEAN wil ik laten zien dat dit mogelijk is.