cultuur

Bij CEAN is geen dag hetzelfde. Analyses in steeds weer veranderende omstandigheden tot consistente uitkomsten brengen vinden we een uitdaging! We voelen ons eigenaar van het advies, of we nu junior zijn of partner.

Kleinschalig zijn betekent dat we een hecht team hebben en elkaar goed kennen. Onze integrale aanpak zit ook in de mensen. Doordat we altijd in teams aan projecten werken, maken we gebruik van elkaars kennis en ervaring. Juist door onze verschillende achtergronden kunnen we complexiteit doorgronden en omzetten naar haalbare oplossingen. Tegelijk stimuleren we elkaar ook om uit onze persoonlijke comfort zone te stappen en eens iets te proberen wat we nog niet eerder hebben gedaan.

Werken bij CEAN is intensief. Geregeld nemen we de tijd om te reflecteren. Twee keer per jaar trekken we erop uit naar een bijzondere plek. Het is inspirerend om de kracht van onze gezamenlijke kennis en ervaring op zo’n moment dan te zien. Ook sluiten we de week regelmatig af met een goed glas wijn.


“Toen ik hier ging werken viel vooral op dat iedereen zoveel energie geeft! Overal wordt hard aan getrokken, ook als het om niet direct werk-gerelateerde dingen gaat. Bijvoorbeeld de manier waarop organisatie van heidag wordt opgepakt.”


“Colette heeft veel tijd genomen om samen met mij naar klanten te gaan en over ons verhaal in gesprek te gaan. Ik heb daardoor een hele goede landing gehad en voelde me al snel “verankerd” bij CEAN.


“De manier waarop wij twee keer per jaar de Heidagen invullen is heel typerend voor CEAN. Op dat soort momenten denken we met elkaar na over de toekomst van ons als team en bureau, maar ook de richting die onze sector op gaat. Ik vind het belangrijk om zo echt met elkaar in gesprek te komen. Daar komt veel energie uit.”


"Ik vind het mooi dat we altijd overtuigd zijn van ons advies. We gaan echt voor ons advies staan.”


“Er is heel veel humor, we kunnen enorm met elkaar lachen en goeie grappen maken tijdens het harde werken”